perjantai 9. toukokuuta 2014

Vesi nousee Vantaassa, kohta 20 m3/s!


Käytiin tänään sahaamassa puita Vantaalla. Vielä kun vesi on nousussa, ei joen yläjuoksulla pitäisi olla ongelmia. Tähan koivujen kohdalle saatiin pieni aukko joen vasempaan reunaan. Esteen yläpuolella on pieni kynnys, kunhan ottaa sen ihan vasemmasta reunasta, pääsee tähän koivujen luo.

Vesi on noussut viitisentoista senttiä ja virtaama miltei tuplannut. Vettä riittää, mutta varmasti on kiviäkin. Linkki vesitilanteeseen on täällä. 

Tervetuloa mukaan, toivottavat Muskeliveneilijät!
Kari Hellström & Jaakko Mäkikylä 


www.welhonpesa.fi

1 kommentti:

  1. Meloin reitin la 10.5.2014 eli päivää ennen kisaa (39 km). Veden nousu tuntuu, ilmaista vauhtia on keskimäärin 1,5 km/h. Königstedtinkosken kivet veden alla. Katriinankosken lopussa oleva kivi myös veden alla (ei tarvetta väistää), toisaalta Katriinankosken hankalana puolena vesi virtaa nyt myös lanseeratun kiertoreitin kautta (ei paljon mutta kiertäjät joutuvat kävelemään vedessä). Pitkäkoskessa ja Niskalankoskessa vettä riittävästi muttei toisaalta liikaa vauhtia (kumikanoottiin roiskui 5 litraa vettä). Ruutinkosken loppu varsin vauhdikas, tuli vettä sisään 10 litraa. Pitkäkosken ja Niskalankosken välinen tasauspato on kokonaan veden alla (ei tarvetta mennä "portin" kautta).

    VastaaPoista